rolex replica indicates these overall appeal of sentimental charms .

Google Haritalar artık offline

| |

Google’ın harita hizmeti veren Google Maps uygulaması kullanıcıların uzun süredir beklediği yeniliği duyurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre Google Maps kullanıcıları artık internet bağlantısı olmadan yani “offline” olarak haritaları görüntüleyebilecek. Yenilik aynı zamanda servisin arama, navigasyon ve diğer özelliklerini de çevrimdışı olarak kullanıcılara hizmet sunuyor.

Google Haritalar üzerinde söz konusu çevrimdışı özelliğinden faydalanmak için, internet bağlantınız varken bulmak istediğiniz yerin yada seyahat edeceğiniz şehri arama ekranınıza yazarak haritasını mobil cihazınıza indirmeniz gerekiyor. Çıkan sonucun hemen üzerine “Bu alanı indir” seçeneğini tuşladıktan sonra ise seçtiğiniz şehrin haritası akıllı telefonunuza inecek. Bunun yanı sıra yine Google Haritalar sekmesinden Offline Bölgeler seçeneğindeki “+” simgesine tıklayarak da dilediğiniz bölgeniz haritasını eklemeniz mümkün. Burada bir ayrıntıyı daha paylaşalım; Google Maps’e harita indirmek için mutlaka Wi-Fi bağlantısına ihtiyacınız var. Yani 3G veya 4G bağlantısı ile harita indiremiyorsunuz. Ayrıca offline olarak yine arama yaptığınız bölgedeki mekanların açılış kapanış saatlerine, müşteriler tarafından aldıkları puanlara ve iletişim bilgilerine de yine internet bağlantınız olmadan ulaşabilirsiniz.

İlk etapta Android kullanıcılarının yararlanabildiği yeni özellik, çok yakında iOS kullanıcıları için de kullanıma açılacak.

Yoruma kapalı