rolex replica indicates these overall appeal of sentimental charms .

Karayip kıyılarının hareketli şehri: Cancun

| |

Gözlerinizi kapatın ve hayal edin… Masmavi deniz, bembeyaz kumlu plajlar, sımsıcak bir güneş, sabaha kadar eğlence ve doyasıya alışveriş…. İşte Meksika’nın Yucatan Yarım Adası’nın kuzeydoğu ucundaki Cancun, tam da böyle bir cennet… Karayip Denizi’nin kıyısında bulunan bu rüya şehre ayak basar basmaz aşık oldum.

Cancun iki kısma ayrılmış bir şehir. Bir tarafı yerli halkın yaşadığı klasik Meksika kültürünün hâlâ devam ettiği, pazarlardan, küçük lokal restoranlardan, sokak satıcılarından oluşuyor. Diğer kısım ise Karayip kıyısındaki devasal oteller, dünyaca ünlü gece kulüpleri, lüks restoranlar ve sıra sıra dizilmiş turistik bölümden… Eğer sırt çantalı gezginseniz ve daha mütavazı bir seyahat planındaysanız şehir merkezinde bulunan küçük hostellerde konaklayıp, sürekli oteller bölgesi yönünde çalışan otobüslerle kısa sürede başka bir dünyaya geçiş yapabilirsiniz.

Plaj cenneti
Karayip denince akla gelen beyaz kumlar ve turkuvaz sular burada fazlasıyla mevcut. 27 km’lik uzun bir sahil şeridine sahip Cancun’da en favori halk plajları Playa Tortugas, Playa Delfines ve Playa Forum. Plajlara girerken para ödeme sistemi yok. Ayrıca yanınızda her türlü yiyecek ve içeceğin getirmeniz de serbest. Tabi bunlar oluyor diye hemen aklınıza bizdeki piknik yapılan halk plajları gelmesin. Her yer tertemiz ve düzenli…

Dünyanın yeni harikası
Sadece deniz kenarında yatıp yuvarlanmak da güzel bir tercih ama çevrede görülmeye değer birçok yer var. Özellikle Cancun’a iki saat mesafedeki tarihsel açıdan da çok önemli olan ‘Chichen Itza Maya Kenti’ mutlaka görülmeli. Dünyanın yedi yeni harikasından biri olan bu kenti bir dönem Yucatan’ın din merkezi olmasıyla da Meksika halkı ayrı bir yere koyuyor.  Günübirlik turlarla gidebilmenizin yanı sıra şehir merkezinden kalkan otobüslerle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Partilerin vazgeçilmez adresi Playa Del Carmen…  Ama “eğlence insanı değilim” derseniz de kalabalığın olmadığı huzuru bulabileceğiniz yer Tulum… Buraya gelmişken deniz kenarına inşa edilmiş tek maya şehri kalıntıları olan Tulum Ruins’e uğrayıp El Castillo tapınağı kesinlikle görülmeli…

Isla Mujares dünyanın her yerinden gelen dalış meraklılarının da vazgeçilmezi. Şnorkelle bireysel olarak denizaltı dünyasını keşfe çıkmak isterseniz Playa del Carmen’den arabalı feribotlarla  geçebileceğiniz Isla Cozumel tam aradığınız yer. Nerede olduğunuzun hiçbir önemi olmadan sadece suyun altına bakmanız yeterli. Çünkü rengârenk balıklar size gülümsüyor olacak. Ülkemizde son yıllarda popülerliği gittikçe artan uçurtma sörfü içinde Cancun’ da bulunan ve şehir merkezine yarım saat uzaklıktaki Isla Blanca tüm gün rüzgarlı havasıyla bu iş için doğru adres.

Sabaha kadar dans
Deniz, kum ve güneşin ardından akşam  Cancun’un en ünlü gece kulubü Coco Bongo’ya da bir gece ayırmanızı şiddetle tavsiye ederim. 75 dolar giriş ücretini ödediğiniz anda sınırsız içki ve sabaha kadar eğlenceye dahil oluyorsunuz. Dünyaca ünlü starların kliplerinin canlandırmasını yapan dansçılarla saatin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Maske filmindeki Jim Carrey’nin unutulmaz sahne şovunun da Coco Bongo’ da geçmesi burayı unutulmaz kılan bir başka özellik.

Hangi lezzetlet tadılmadı?
İyi ki Meksika’dayım demenizi sağlayacak Meksika yemekleri de her yerdeler. Acıktığınız her an tek lokmalık tacolar, doyurucu Burritolar ve renkli biberli Fajitalar sizleri beklemekteler. Karayiplerin nimetlerinden olan deniz mahsullerinin de en iyisi yine Cancun’da… Bol acı soslu yemeklerinizi yerken değişik Meksika biralarını deneyebilir, yemek sonrası da köşe başı barlarında buz gibi tekila ile tatilde olmanızın tadını çıkarabilirsiniz.

Nasıl gidilir?
Öncelikle Türkiye’den direkt uçuşun bulunmadığı Cancun’a gitmek için aktarmalı uçuş yapmayı göze almak gerekiyor. Bunlardan ilk seçenek İstanbul’dan Avrupa aktarmalı uçuşlarla Mexico City’e ulaşıp, yurtiçi uçuşlarla Cancun’a geçmek ya da Türkiye’den Miami’ye direkt uçup sonra Cancun’a ucuz uçak bileti bulmak… Eğer halihazırda bir ABD vizeniz varsa Meksika’ ya vizesiz giriş yapabiliyorsunuz. Eğer vizeniz olacak kadar şanslı değilseniz de İstanbul veya Ankara’daki Meksika Konsolosluklarından vizes almanız gerekiyor.

Yoruma kapalı